Varyant / Model Takibi
Bu geliştirme sayesinde artık renk, beden ve diğer farklı özellikleri kolayca kontrol edebilir, ürünlerinizi daha esnek bir şekilde yönetebilirsiniz. Varyant tanımlamaları için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.
Adım 1: Stok & Hizmet Yönetimi > Varyant > Varyant Tanımı > Varyant Ekle menü adımları takip edilerek tanımlamak istenilen varyant türü tanımlanır. Ancak tanımlama sırasında dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bulunmaktadır: “Varyant Kodu” alanı tanımlandıktan sonra değiştirilememektedir. Bu nedenle ilk tanımlama yapılırken kodun doğru ve kontrol edilmiş olduğundan emin olmanız büyük önem taşır.
Adım 2: Stok & Hizmet Yönetimi > Varyant > Model Tanımı > Model Ekle menü adımları takip edilerek tanımlamak istenilen model türü tanımlanır. Tanımlama yapılırken “Model Kodu, Model Adı” alanları benzersiz olmalıdır. Ayrıca bu alanlar tanımlandıktan sonra değiştirilememektedir. Bu nedenle ilk tanımlama yapılırken kodun doğru ve kontrol edilmiş olduğundan emin olmanız büyük önem taşır. Model alanı hangi varyant türleri ile kombinasyon yapılacağını belirlemek için kullanılır (örneğin: Renk-Beden). İlgili varyant seçimi yapıldıktan sonra bu modelde kullanılan varyant özelliklerinin seçimi yapılır (örneğin: Renk: Sarı Beden: S). Model tanımında yapılan seçimlere istinaden belirtilen özelliklerde stok kodları sistem tarafından oluşturulur.
Adım 3: Model tanımlaması gerçekleştirildikten sonra seçilmiş olan özelliklerdeki stok kartlarını Stok & Hizmet Yönetimi > Stok Kartları menü adımları takip edilerek görüntülenebilmektedir.
Adım 4: Tanımı yapılmış olan model türleri, Stok & Hizmet Yönetimi > Raporlar alanında stoklarla ilgili rapor oluşturulurken kullanılabilir. Rapor filtreleme seçimi sırasında, ilgili model türünü belirleyerek o modele istinaden detaylı raporlar oluşturabilirsiniz. Stok ekstre raporu örnek olarak belirtilmiştir.